Holly i förvandling: Att stärka digital närvaro, skapa identitet och förbättra interna processer

Sedan slutet av januari har jag ägnat mig åt internt arbete på Holly, vars karaktär har varit lika omväxlande som en rullande åskfront över ett öppet hav. Med ett kort uppdrag inom detaljhandeln och med en bebis i magen tog jag mig an interna uppgifter som var som en virvelvind av teknik och kreativitet. Arbetet har varit både roligt och utmanande, men det är kul att få vara med och påverka samt ta beslut. När man jobbar på ett litet konsultbolag finns det många fördelar med att vara en del av det interna arbetet. Här har varje anställd möjlighet att göra skillnad och påverka företagets riktning. Genom att delta i interna projekt och initiativ har man chansen att bidra till företagets tillväxt och utveckling på ett meningsfullt sätt.

Under det interna arbetet har vårt mål varit att definiera Hollys identitet, från att välja färgpaletter till att skapa en styleguide som tydligt definierar vårt varumärkes identitet. Att designa den första versionen av vår hemsida, www.hollytech.se, var både stimulerande, lärorikt och en rolig utmaning.

Jag har utformat Hollys hemsida med hjälp av WordPress och Elementor Pro. Genom stöd från interna diskussioner med kollegor har jag haft stor frihet att fatta egna beslut och arbeta på hemsidan enligt vår vision samt verkligen jobba med att få fram den önskade känslan för Holly. Med användning av CSS har jag sett till att sidan är responsiv, vilket är väldigt viktigt i dagens samhälle; men får ändå ge en stjärna till Elementor Pro som löser det mesta av det automatiskt.

Jag har också fördjupat mig i SEO och implementerat Google Analytics på vår hemsida. Google Analytics är ett verktyg som jag har börjat uppskatta allt mer som blivit min pålitliga partner i världen av statistik. För vad vore arbetet utan siffror att analysera och dra lärdom av?

Men mitt interna arbete sträcker sig inte enbart inom teknik, kreativitet och data. Jag har även skapat en kodgranskningsapp som är utformad för att göra rekryteringsprocessen smidigare. Denna app är avsedd för både säljare och kollegor, och dess huvudsyfte är att bedöma kodtester, kodtesterna kommer hamna på github som en pull request som då gör att kodtestet blir enkelt att granska. Pull request på github möjliggör enkel kommentering av koden, vilket vi sedan kan använda vid tekniska intervjuer. Teknikerna jag har använt för att bygga kodappen inkluderar C#, React, TypeScript och CSS.

Mitt interna arbete har också innefattat att aktivt bidra till förbättringar av vår interna wiki genom att granska och förbättra befintliga texter samt lägga till nytt innehåll. Dessutom har jag deltagit i skapandet av frågebatterier för framtida intervjuer, vilket bidrar till att säkerställa att vi rekryterar personer som kommer att trivas på Holly. Målet är ju att vi hittar en matchning som känns rätt både för kandidaten och för oss på Holly, ett växande konsultbolag inom teknik och kreativitet.

Och nu, när våren närmar sig och mitt andra barn väntas anlända, är det dags att avsluta mitt kapitel här på Holly – åtminstone för det här året. Men jag kommer tillbaka nästa år. De sista veckorna kommer att ägnas åt att lansera vår kodgranskningsapp och att fokusera på min egen kompetensplan, för som de säger, finns det alltid utrymme för att utvecklas – även om det betyder att byta blöjor istället för att skriva kod.

Så låt oss skåla för Holly, för kreativiteten och för de små underverken som väntar runt hörnet. För livet på Holly är som en ask choklad – man vet aldrig vad man ska få, men det är alltid en godbit.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg

Bli en av oss

Älskar du också att leverera värde med stolthet och vill jobba med ett gäng duktiga systemutvecklare?

Vi söker dig med några års erfarenhet och med passion för problemlösning och mjukvaruutveckling. Alla intervjuer utförs uteslutande på svenska.

Vad kan du förvänta dig av oss?

Du får upptäcka spännande uppdrag där du får vara med och påverka, njuta av betald och skräddarsydd kompetensutveckling, samarbeta med engagerade och inspirerande kollegor, bli del av en inkluderande och hållbar arbetskultur, samt mycket mer. 

Välkommen till oss på Holly Tech - konsultbolag i Göteborg med systemutvecklare!

Tveka inte på att skicka in din ansökan och bli en del av Holly.
Vi ser fram emot att lära känna dig!

Låt oss snacka

Holly Tech - konsultbolag i Göteborg med systemutvecklare!